Hengelliset tilaisuudet

Jumalanpalvelukset, kirkkokonsertit

Hengelliset tapahtumat kutsuvat kirkkoihin

Karjalaisilla kesäjuhlilla on useita hengellisiä tapahtumia. Niissä koetaan karjalaisuudessa keskeistä ekumeniaa. Tilaisuuksia on sekä luterilaisessa että ortodoksisessa kirkossa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita hengellisiin tilaisuuksiin.

Uutuutena hämäläis-karjalainen messu

Hämeenlinnan kirkossa su 16.6. klo 10  pidettävän kansanmusiikkityylisen messun idea kumpuaa historiasta, keväisen luonnon kauneudesta, kiitollisuudesta, Jumalan lahjoista ja rakkaudesta. Messua vietettiin aluksi nimellä Pirkkalainen messu eli Heräävän maan messu. Myöhemmin muotoutui nimi Pirkkalais-Karjalainen messu, koska musiikkiin lisättiin karjalaisia teemoja. Karjalaisilla kesäjuhlilla 2019 kokonaisuus saa nimen Hämäläis-Karjalainen messu. Lauluihin on lisätty hämäläisiä teemoja, joihin kirkkokansan on helppo yhtyä.

Messulaulut ovat kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhosen sovittamia ja pääosin hänen säveltämiään ja sanoittamiaan. Musiikkia tulkitsevat Pirkkalan Kirkkokuoro ja Finngipsin muusikot: Eeva Oksala, viulu, Sami Varvio, harmonikka, Pasi Nieminen, kitara ja Tuomo Kinnunen, kontrabasso. Laulusooloista vastaavat Tuija Tiitta-Ylipää ja Tiitus Ylipää.

Huom! YLE nauhoittaa hämäläis-karjalaisen messun, joten kirkkoväen toivotaan olevan paikalla viimeistään klo 9.50.

 

Muistojen ilta

Muistojen ilta järjestetään Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 15.6.2019 klo 18.30-19.15. Tilaisuudessa  esiintyy mm.  Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Ismo Savimäki, joka on valittu Suomen vuoden 2018 kanttoriksi ja Liisa Mäkelä esittää karjalaisia runoja.
Tilaisuudessa luetaan kaikkien luovutettujen pitäjien nimet ja sytytetään kynttilä. Lopuksi kynttilät lasketaan kirkon vieressä olevalle Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

 

Hengelliset tilaisuudet

Lauantai 15.6.

klo 17 Ehtoopalvelus, Ahveniston ortodoksinen kesäkirkko, Ahvenistontie 20
klo 18.30-19.15 Muistojen ilta, Hämeenlinnan kirkko
 

Sunnuntai 16.6.

klo 9 Liturgia, Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko, Erottajakatu 2, Liturgian pitää arkkipiispa Leo.
klo 9.30 Kunniakäynnit Karjalaan jääneiden vainajien ja sankarivainajien muistomerkeillä
klo 10 Hämäläis-karjalainen messu, Hämeenlinnan kirkko.
Messu radioidaan, ja sen vuoksi kirkkoväkeä pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 9.50.  Tervetulosanat lausutaan kirkossa klo 9.52 ja radiointi aloitetaan klo 10. Messu on kuultavissa suorana lähetyksenä klo 10-11 ja Yle Areenassa sekä internetin kautta.
klo 12 Juhlakulkueen siunaaminen kulkueen lähtöpaikalla, Uimarintie 1 / Hämeensaari

Hengellisiä tilaisuuksia ovat toteuttamassa juhlaorganisaation ja Karjalan Liiton lisäksi Hämeenlinnan luterilainen ja ortodoksinen seurakunta, Pirkkalan Karjalaisseura ja Karjalaisseurojen Tampereen piiri.
 

Hämeenlinnan luterilainen kirkko.

 

Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko.

 

Yhteystiedot

Harri Hatakka, p. 050 326 1218, harri.hatakka@gmail.com

Tälviisii!