Klubi-illat

Klubi-illoissa irrotellaan VPK:n talolla

Perjantaina 14.6. klo 21 Värttinä ja VMTK:n soittajat

Värttinä Vocals. Kuva Seppo Samuli.

Kesäjuhlien ensimmäinen päivä päätetään musiikki-iloitteluun vanhalla Palokunnan talolla. Illan esiintyjistä ensimmäinen, Värttinä Vocals, ei esittelyjä kaipaa. Maailman maineeseen noussut naisyhtye on ammentanut musiikkinsa karjalaisesta kansanmusiikista jo parin vuosikymmenen ajan.
VMTK on Panssariprikaatin varusmiestoimikunnan neljästä varusmiehestä ja yliluutnantti Kimmo Koprasta muodostunut yhtye, jossa on useita instrumentteja ja ammattilaismuusikoita.  Klubi-illassa kuullaan musiikkia laidasta laitaan.

Perjantai 14.6.2019 klo 21

Pääsyliput: 20 €, Karjala-kortilla 15 €.
Osoite: Palokunnankatu 18, Hämeenlinna


Lauantaina 15.6. klo 21 Marjuska, Loimolan Voima ja The Hämpton Dixie Band

Marjuska
Jaksaa, jaksaa

Lauantaina klubi-illassa kuullaan karjalankielistä folk-musiikkia, jota esittää juurensa Suistamon kirkonkylälle ulottava Loimolan Voima. Kahden miehen yhtyeen tarinat kumpuavat rajan tältä ja tuolta puolen, tuonpuoleisesta ylihuomiseen. Musiikissa kuuluu rakkaus luontoon ja yksinkertaiseen elämään.
The Hämpton DixieBand on Hämeenlinnassa perustettu New Orleans -jazzia soittava trio.
Ohjelmistossa on uudelleen sovitettuja vanhoja kotimaisia iskelmiä, vanhaa dixielandjazzia ja bluesia. Karjalaisten kesäjuhlien klubi-illassa kuullaan myös Keinosen sävellyksiä Kantelettaren kansanrunoihin.

Kannattaa tulla kuulolle, menoa ja meininkiä on luvassa.
Pääsyliput: 20 €, Karjala-kortilla 15 €.
Osoite: Palokunnankatu 18, Hämeenlinna

 

Loimolan Voima

Loimolan Voima
Loimolan Voima on karjalankielinen lofi-folk -yhtye, jonka juuret ovat muutaman sukupolven takaa Raja-Karjalasta, Suistamon kirkonkylältä.
Karjalankieliset tarinat kumpuavat rajan tältä ja tuolta puolen, tuonpuoleisesta ylihuomiseen. Musiikissa kuuluu rakkaus luontoon ja yksinkertaiseen elämään. Laulun, domran ja ukulelen lisäksi luupataan toisinaan sekaan rytmejä ja melodicaa. Taustanauhojen käyttökään ei ole Loimolan Voimalle vierasta, vaikka toki myös alastonta tarinan säestämistä hyödynnetään. Korkealle ja trendikkäästi ei kuitenkaan liidellä. Äänimaisema on enemmänkin putkiradioon tuupatun korpimetsän kaltainen.
Karjalan kieltä puhuu äidinkielenään Suomessa vuonna 2018  arviolta 5 000 ihmistä. Tiesitkö sen? Loimolan Voiman missio on tehdä karjalan kieltä tunnetuksi musiikin kautta. Karjala on uhanalainen, mutta elävä kieli ja se vaatii rohkeaa tuuletusta kohti 2020-lukua.

Loimolan Voima on:
Mika Saatsi: sävellykset, laulu, domra, ukulele, rytmisoittimet, looper, taustanauhat
Niko Saatsi: sanat, karjalankieliset tekstit.

 

Hämpton DixieBand on Hämeenlinnassa perustettu New Orleans -jazzia soittava trio

The Hämpton Dixie Band

Ohjelmistossa on uudelleen sovitettuja vanhoja kotimaisia iskelmiä, vanhaa dixielandjazzia ja bluesia. Karjalaisten kesäjuhlien klubi-illassa kuullaan myös Keinosen sävellyksiä Kantelettaren kansanrunoihin.

Bändin jäsenet ovat monissa musiikillisissa liemissä keitettyjä konkareita. Kokemusta löytyy
kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä. Soittajien rautaisen ammattitaidon mahdollistama musiikilla ja musiikkityyleillä leikittely tekee The Hämpton DixieBandistä nautittavan musiikillisen elämyksen. Yhtye on tunnettu railakkaasta ja hyväntuulisesta esiintymistyylistään ja koskaan ei voi tietää mitä keikalla tulee tapahtumaan.
Muusikot 15.6.2019 keikalla:
Petri Keinonen banjo, laulu ja lyömäsoittimet. Jussi Harju sousafoni ja Jukka Pitkänen trumpetti.

Yhteystiedot

Harri Hatakka, p. 050 326 1218, harri.hatakka@gmail.com

Tälviisii!