Yrjö Lohkon merellinen Karjala

Merikarjalaisia kuvia -näyttely esittelee viime sotaa edeltävän ajan arkista aherrusta ja elämää Karjalan rannikkoseuduilla. Näyttely on esillä Kouvolan Lyseon lukion liikuntahallissa kesäjuhlien ajan – samassa tilassa kuin pitäjien ja sukujen osastot ja karjalan kielen paja.

Taiteilija Yrjö Lohkon näyttelyn kuvat ovat syntyneet vuosina 2008 - 2017. Osa töistä on ollut kuvituksena UURAS - Viipurin portti maailman merille -kirjassa. Näyttely pyrkii antamaan kattavan kuvan merikarjalaisesta elämästä ja tuo esille rannikon ja saariston asukkaiden arkipäivää. Maalauksista voi aistia tuulahduksen menetetyn Karjalan elämänmenosta.

Viipurissa vuonna 1937 syntynyt ja Uuraassa varhaislapsuutensa viettänyt taiteilija Yrjö Lohko asettui sodan jälkeen perheensä kanssa Kotkaan. Opiskeltuaan Taideteollisessa oppilaitoksessa Ateneumissa, maalausharrastuksesta tuli Lohkolle ammatti. Valmistumisensa jälkeen Lohko on käyttögrafiikan suunnittelun ohessa maalannut kymmeniä muotokuvia sekä suunnitellut useita mitaleja, heraldisia tunnuksia, standaareja ja lippuja.
Taiteilija Lohko on itse paikalla kesäjuhlilla. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
Näyttely on avoinna 16.6. klo 9-17 ja 17.6. klo 9-15 Lyseon lukion liikuntahallissa, Palomäenkatu 31, Kouvola.

Yrjö Lohkolle merelliset aiheet ovat tärkeitä.