Karjalaiset kesäjuhlat®

Mikkelissä 15.-16.6.2024

Karjalaiset kesäjuhlat®  Mikkelissä 15.–16.6.2024  

Olethan jo merkinnyt kalenteriin kesäjuhlien päivämäärät?

Suuntaa Mikkeliin ja SaimaaStadiumille!

Karjalaisten kesäjuhlien pitkä perinne jatkuu 73:tta kertaa Mikkelissä kesäkuussa 2024.

Kesäjuhlien keskeisin juhlapaikka on monitoimiareena SaimaaStadiumi, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Sieltä löytyvät sekä lauantaina että sunnuntaina Karjala-messut ja Karjalainen tori, seminaareja ja paljon muuta ohjelmaa. Saimaa Stadiumilla pääset nauttimaan myös Karjalan Liiton perinnetoimikunnan perinneherkuista, kotitekoisista karjalanpiirakoista.

Karjalaisen torin tori- ja messupaikkojen myynti käynnistyi helmikuussa ja on parhaillaan meneillään. Lue lisää toripaikoista >>

Kesäjuhlien ohjelmassa on sekä tuttua, mutta myös uuttakin kuten monipuoliset Karjala-messut. Perinteisesti ohjelmassa on hengellisiä tilaisuuksia, kuorokavalkadi, urheilua ja iltatilaisuuksia. Viikonloppu huipentuu sunnuntaina kirkonmenojen jälkeen juhlakulkueeseen ja päiväjuhlaan. Päiväjuhla pidetään SaimaaStadiumilla.

Muita juhlapaikkoja ovat muun muassa Mikkelin tuomiokirkko, kulttuuritalo Tempo ja Kalevankankaan koulu. Tietenkin kesäjuhlilla myös pelataan SM-kyykkää Suomen Kyykkäliiton johdolla. Golfiakin on luvassa.

Tapahtumapaikat kartalla.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Karjalainen tori ja karjalaiset messut ovat avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina.

Sunnuntaina 16.6. ohjelmassa on muun muassa kesäjuhlakulkue.

SuperCorner-sisäaktiviteettipuisto lapsivieraille

Tulevilla juhlilla on ajateltu erityisesti lapsia ja nuoria. Työpajojen ohella SaimaaStadiumin sisäaktiviteettipuisto SuperCorner tarjoaa monenlaista tekemistä ja laitteistoa juuri lapsille ja nuorille suunniteltuna. Siihen kannattaa aikuistenkin käydä tutustumassa.

​​​​​​​​​​​​​​

Saimaa Stadiumi sijaitsee osoitteessa Raviradantie 22 B, 50100 Mikkeli.

Lisätietoja

Tutustu päätapahtumapaikka Saimaa Stadiumiin:  www.saimaastadiumi.fi.

Mikkelin kaupungista löytyy infoa www.mikkeli.fi -sivustolta.

Majoituksesta saat parhaiten tietoa www.visitmikkeli.fi-sivustolta. Kesäjuhlavieraat voivat varata sieltä mieleisiään majapaikkoja.

Tietoa Karjalaisista kesäjuhlista® löytyy myös www.facebook.com/karjalaisetkesajuhlat -sivustolta, Karjalan Kunnaat -lehdistä, Karjalan Liiton verkkosivuilta ja Karjalan Liiton uutiskirjeistä.

Lisätiedot: kulttuurituottaja Mervi Piipponen, mervi.piipponen@karjalanliitto.fi, p. +358 40 583 9295.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi

Jos olet innostunut mukavasta yhteisestä tekemisestä ja haluat olla mukana juhlatohinassa, ilmoittaudu talkoolaiseksi! Kaikkien alojen osaajia tarvitaan jo ennen juhlia ja kesäjuhlaviikonloppuna.

Piirakkakisat vielä menossa. Ensin oli VIP-piirakkakisa, jonka voitti Tarja Filatov. Kiitos kaikille osanottajille ja onnea voittajalle! Myös Puuhanalle on saapunut Tervakoskelta tervehtimään lapsia!

la kesäk. 15 12:10:23 2019

Piirakkakisat vielä menossa. Ensin oli VIP-piirakkakisa, jonka voitti Tarja Filatov. Kiitos kaikille osanottajille ja onnea voittajalle!

Myös Puuhanalle on saapunut Tervakoskelta tervehtimään lapsia!