Karjalaiset kesäjuhlat®

Mikkelissä 15.-16.6.2024

Karjalaiset kesäjuhlat® 15.–16.6.2024

Kesäjuhlalogo jatkaa kesäjuhlasta toiseen

Uuden kesäjuhlalogon on suunnitellut taiteen maisteri Tapio Aunu.  Suunnittelun lähtökohtana oli, että samaa juhlatunnusta tullaan käyttämään jatkossakin kesäjuhlista toiseen. Karjalan värit punainen ja musta olivat luonteva värivalinta. Logossa tuli olla perinteistä ja mutta samaan aikaan se tuntuisi myös nykyaikaiselta. Kesäjuhlalogo on lämminhenkinen ja se kuvaa Karjalaisten kesäjuhlien iloa ja lähestyttävyyttä. Tapio Aunu on opiskellut teollista muotoilua ja ideoita löytyi muun muassa koruista ja lipuista. LOgon symboliikkana on, että ympyrät kuvastavat ihmisiä, jotka ovat läheisessä yhteydessä keskenään, aivan kuten karjalaiset suvut ja perheet. Ulkokehällä on isompia ympyröitä, ikään kuin aikuisia, jotka vartioivat ja pitävät huolta logon sisäpuolella olevista pienistä ympyröistä eli lapsista.

 

Suuntaa Mikkeliin ja SaimaaStadiumille

Viikkoa ennen juhannusta jatkamme kesäjuhlien pitkää perinnettä jo 73:tta kertaa. Olethan jo merkinnyt kalenteriin tulevien Karjalaisten kesäjuhlien® päivämäärät? Ohjelmassa on paljon entistä, mutta jotain uuttakin mahtuu viikonloppuun kuten monipuoliset Karjala-messut. Perinteisesti ohjelmassa on hengellisiä tilaisuuksia, kuorokavalkadi, urheilua ja iltatilaisuuksia. Viikonloppu huipentuu kirkonmenojen jälkeen juhlakulkueeseen ja päiväjuhlaan, joka pidetään juuri SaimaaStadiumilla.

Kesäjuhlien keskeisin juhlapaikka on SaimaaStadiumi, uudehko monitoimiareena, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Sieltä löytyvät Karjala-messut ja Karjalainen tori, seminaareja ja paljon muuta ohjelmaa sekä piirakkakahvila. Karjalaisen torin paikkojen myynti käynnistyy helmikuussa. Perinnetoimikunnan piirakkakahvilassa nautitaan perinneherkut, kotitekoiset karjalanpiirakat.

 

SuperCorner-sisäaktiviteettipuisto lapsivieraille

Tulevilla juhlilla on ajateltu erityisesti lapsia ja nuoria. Työpajojen ohella SaimaaStadiumin sisäaktiviteettipuisto SuperCorner tarjoaa monenlaista tekemistä ja laitteistoa juuri lapsille ja nuorille suunniteltuna. Siihen kannattaa aikuistenkin käydä tutustumassa.

 

Muita juhlapaikkoja ovat muun muassa Mikkelin tuomiokirkko, kulttuuritalo Tempo ja Kalevankankaan koulu. Tietenkin kesäjuhlilla myös pelataan SM-kyykkää Suomen Kyykkäliiton johdolla. Golfiakin on luvassa.

Ohjelma- ja aikataulut tiedot julkistetaan alkuvuonna 2024. Päätapahtumapaikkaan, Saimaa Stadiumiin, voi tutustua ennakkoon nettisivuilla www.saimaastadiumi.fi.

Mikkelin kaupungista löytyy infoa www.mikkeli.fi -sivustolta.

Majoituksesta saa parhaiten tietoa www.visitmikkeli.fi-sivustolta. Kesäjuhlavieraat voivat varata sieltä mieleisiään majapaikkoja.

Tietoa Karjalaisista kesäjuhlista® löytyy myös www.facebook.com/karjalaisetkesajuhlat -sivustolta, Karjalan Kunnaat -lehdistä ja Karjalan Liiton uutiskirjeistä.

Lisätiedot: kulttuurituottaja Mervi Piipponen, mervi.piipponen@karjalanliitto.fi, p. +358 40 583 9295.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi

Jos olet innostunut mukavasta yhteisestä tekemisestä ja haluat olla mukana juhlatohinassa, ilmoittaudu talkoolaiseksi! Kaikkien alojen osaajia tarvitaan jo ennen juhlia ja kesäjuhlaviikonloppuna.

VMTK (eli Panssariprikaatin Varusmiestoimikunnan soittajat) perjantain Klubi-illassa 14.6. Palokunnantalolla.

ma kesäk. 17 07:58:21 2019

VMTK (eli Panssariprikaatin Varusmiestoimikunnan soittajat) perjantain Klubi-illassa 14.6. Palokunnantalolla.