Karjalaiset kesäjuhlat® - taustaa

Seitsemänkymmentä vuotta yhteisiä kesäjuhlia

Lahdesta vuonna 1949 käynnistyneet kesäjuhlat ovat jatkuneet katkeamattomana ketjuna tähän  asti. Kesäjuhlia on vietetty eri puolilla Suomea, ja monilla paikkakunnilla useaan kertaan. Kouvolassa ollaan nyt viidettä kertaa. Ensimmäiset juhlat Kouvolassa vietettiin vuonna 1950. Tuolloin juhlat tunnettiin Karjalan Liiton kesäjuhlat -nimellä.

Juhlien ohjelmassa on säilytetty osia vuosikymmenten takaa kuten maraton, piirakkakisat ja hengellisiä tilaisuuksia. Laulu ja soitto ovat aina olleet keskeisiä. Ajan hengessä on myös uudistuttu ja tuotu esille elävää ja uudistuvaa karjalaisuutta, viime vuosina mukana on ollut myös isäntäpaikkakunnan taitajia.

Presidentti Urho Kekkonen oli mukana juhlilla vuonna 1960. Juhlapuheessaan hän totesi: ”Suomen heimojen joukossa on karjalainen heimo kuin iloinen väriläiskä, se on rikkaine erikoispiirteineen välttämätön kokonaisuuden osa.”  Karjalainen värikkyys on kestänyt ajan hammasta. Karjalaisten kesäjuhlien tunnelmaa ei voikaan sanoilla kuvata, se pitää itse kokea. Monille juhlavieraille Karjalaiset kesäjuhlat ovat kesän kohokohta, jonne lähdetään kautta Suomen vuosi tai vuosikymmen toisensa jälkeen. Kesäjuhlaviikonloppu on karjalaisen heimon ja karjalaisten ja karjalaisuuden ystävien yhdessäolon ja elämysten viikonloppu.

 

Karjalaiset kesäjuhlat® 2018

Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.2018


Karjalaiset kesäjuhlat ® 2018 vietettiin Kouvolassa 15.-17.6.2018 aurinkoisessa säässä. Karjalaisuus näyttäytyi monipuolisesti kaupungilla eri tapahtumissa, joista näyttävin oli sunnuntain suuri juhlakulkue halki kaupungin keskustan. Karjalaisia kesäjuhlia vietettiin nyt 70. kerran.

Lue lisää

 

 

 

Yhteystiedot

mervi.piipponen@karjalanliitto.fi, p. 040 583 9295

Tälviisii