Kouvolas näkkee Karjala väkkee!
70:nnet Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.2018

Karjalan Liiton vuosittainen päätapahtuma, Karjalaiset kesäjuhlat pidetään tänä vuonna Kouvolassa.
Nyt vuorossa on 70:nnet perättäiset kesäjuhlat. Aluksi kesäjuhlat olivat liikunta- ja laulupainotteisia ja alkuperäiset teemat ovat edelleen mukana kesäjuhlaohjelmassa.

Tämänvuotisessa juhlapaikassa, Kouvolassa, astutaan ihan fyysisesti vanhan Viipurin läänin maaperälle.  
–    Viipuri on merkittävä kaupunki karjalaisten historiassa ja edelleen yksi tärkeimmistä rajantakaisista matkakohteista. Viipurin perinteet niin laulussa, urheilussa kuin koulutuksessa näkyvät kesäjuhlakaupungissa edelleen ja ovat esillä kesäjuhlien ohjelmassa, toteaa Karjalan Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Pertti Hakanen.

Karjalan Liiton ja Karjalaisseurojen Kymenlaakson piirin järjestämä tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia karjalaisjuurisia ja karjalaisuudesta kiinnostuneita eri puolilta maata. Kaikille avoimien Karjalaisten kesäjuhlien ohjelmisto näyttää karjalaisen kulttuurin elävyyden ja monipuolisuuden. Karjalanpiirakoiden tekemisestä kilpaillaan, kyykän suomenmestaruuksia ratkotaan ja kuorokavalkadissa kuullaan karjalaisten kuorojen esityksiä. Karjalaisen kansan messun sanat ja sävelet nousevat karjalaisesta maaperästä ja kalevalaisesta runolauluperinteestä. Luovutetun Karjalan pitäjillä ja suvuilla on oma osasto esittelypisteineen ja näyttelyineen.

Rajan merkityksestä ja Viipurin perinteestä keskustellaan sekä perjantain että lauantain seminaareissa.
Kesäjuhlien juhlaseminaari:
https://www.karjalaisetkesajuhlat.fi/ohjelma/kesajuhlaseminaari.html
Viipuri  ja Viipurin lääni -seminaari:
https://www.karjalaisetkesajuhlat.fi/ohjelma/suku-ja-pitajaosasto/viipuri-ja-viipurin-laani-popup-seminaari.html

Karjalaisten kesäjuhlien päiväjuhlassa puhuu Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, jonka omat sukujuuret ovat Viipurin läänin Pyhäjärvellä.

Musiikkitarjonta on viikonlopun aikana erityisen runsasta, muun muassa päiväjuhlassa kuullaan kantelemusiikkia miesvoimin soitettuna, kun Äijäkanteleet astuu lavalle.  Ohjelmassa on myös karjalaisten kuorojen suurkuoron lisäksi legendaarisen Viipurin Lauluveikkojen konsertti.  

Karjalan Liitto on karjalaisen kulttuurin harrastus- ja kansalaisjärjestö. Karjalan Liitto edistää karjalaista kulttuuria, tuo esille karjalaisen identiteetin suomalaisuudessa ja ylläpitää vuorovaikutusta Karjalan alueeseen. Karjalan Liitolla on kolme toiminta-aluetta; kulttuuri, historia ja karjalaiset juuret. Karjalan Liiton puheenjohtaja on kansanedustaja Pertti Hakanen.

Tervetuloa!

Yhteystiedot:
Kesäjuhlien viestintäryhmän vetäjä Kirsi Juura
kirsi.juura@kymichamber.fi
p. +358 40 591 3339

Kesäjuhlatoimikunnan sihteeri Eija Vänskä-Sinkkonen
eija.vanska@pp.inet.fi
p. +358 40 829 2706

Karjalan Liiton viestintävastaava Saija Pelvas
saija.pelvas@karjalanliitto.fi
p. +358 50 370 6070

Pressikeskus sijaitsee la-su 16.-17.6. Kouvolan Urheilupuiston koulussa. Tilassa on työskentely- ja haastattelumahdollisuudet.
Mikäli tarvitsette haastatteluja varten yhteystietoja niin toimitamme ne mielellämme. Toimittajat voivat akkreditoitua alla olevalla lomakkeella.
Tapahtumapaikat sijaitsevat Kouvolan Urheilupuiston alueella, kävelymatkan päässä toisistaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Kesäjuhlien ohjelma:
https://www.karjalaisetkesajuhlat.fi/ohjelma.html
facebook.com/karjalaisetkesajuhlat
 

Akkreditointilomake