Karjalaiset kesäjuhlat®

Raumalla 17.–19.6.2022

Karjalaiset kesäjuhlat® Raumalla 17.-19.6.2022

Karjalan Liiton vuosittainen päätapahtuma, Karjalaiset kesäjuhlat pidetään vuonna 2022 Raumalla. Karjalan Liiton 80-vuotisjuhlavuoden 2020 ja vuoden 2021 kesäjuhlat peruttiin koronaviruspandemian vuoksi. Vuonna 2020 juhlat  olisivat olleet Helsingissä. Raumalle vuodeksi 2021 suunnitellut kesäjuhlat siirrettiin vuodella eteenpäin.

Seuraavana on vuorossa on 72:nnet perättäiset kesäjuhlat. Aluksi kesäjuhlat olivat liikunta- ja laulupainotteisia ja alkuperäiset teemat ovat edelleen mukana kesäjuhlaohjelmassa.

Karjalan Liiton järjestämä tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia karjalaisjuurisia ja karjalaisuudesta kiinnostuneita eri puolilta maata. Kaikille avoimien Karjalaisten kesäjuhlien ohjelmisto näyttää karjalaisen kulttuurin elävyyden ja monipuolisuuden. Karjalanpiirakoiden tekemisestä kilpaillaan, kyykän suomenmestaruuksia ratkotaan ja kuorokavalkadissa kuullaan karjalaisten kuorojen esityksiä. Luovutetun Karjalan pitäjillä ja suvuilla on oma osasto esittelypisteineen ja näyttelyineen. Musiikkitarjonta on viikonlopun aikana erityisen runsasta.p

Karjalan Liitto on karjalaisen kulttuurin harrastus- ja kansalaisjärjestö. Karjalan Liitto edistää karjalaista kulttuuria, tuo esille karjalaisen identiteetin suomalaisuudessa ja ylläpitää vuorovaikutusta Karjalan alueeseen. Karjalan Liitolla on kolme toiminta-aluetta; kulttuuri, historia ja karjalaiset juuret. Karjalan Liiton puheenjohtaja on Outi Örn.

Tervetuloa!

Yhteystiedot:

Mediavastaava Kaija Ulmanen (18.-19.6.2022)

Kulttuurituottaja Mervi Piipponen
mervi.piipponen(at)karjalanliitto.fi
p. 040 583 9295

Toiminnanjohtaja Terhi Pietiläinen 1.6.2022 lähtien

 

Akkreditointilomake