Urheilukilpailut

Kyykkä, maraton ja golf

Karjalaisilla kesäjuhlilla urheillaan

Perinteiseen tapaan Karjalaisilla kesäjuhlilla myös urheillaan.

Karjalan maraton ja Nuorten maili

Kymmenen mailin pituinen Karjalan maraton on kesäjuhlien perinteisin urheilutapahtuma ja juoksu on edelleen ohjelmassa. Täyspitkän matkan (10 mailia) rinnalle ovat tulleet puolitetut matkat, mutta vuosikymmeniä jatkunut perinne elää edelleen hieman nykyaikaan sovellettuna. Lapsille ja nuorille aina 18 ikävuoteen asti on ajan kuluessa kehitetty Karjalan maratonista lyhennetty versio, Nuorten maili, mikä on nimensä mukaisesti pituudeltaan yhden mailin mittainen. Juostavia matkoja ei kuitenkaan mitata tarkkaan metrin mitalla, vaan todelliset matkat määräytyvät paikallisten olosuhteiden mukaan lähelle ohjematkojen pituuksia.

Vuoden 2022 Karjalan maraton ja Nuorten maili juostaan Raumalla Lähdepellon Urheilukeskuksen (Kodisjoentie 91) maastossa lauantaina 18.6.2022. Yksityiskohtainen kilpailukutsu julkaistaan Karjalan Kunnaat -lehden numerossa 2/2022 sekä Karjalan Liiton verkkosivuilla ja jäsentiedotteissa.

Kyykän SM-kisat

Kyykkä on yksi Karjalaisten kesäjuhlien urheilulajeista. Kuva Juha Tanninen.

Toinen perinteinen karjalainen urheilumuoto on kyykkä. Viime vuosina Karjalaisilla kesäjuhlilla on järjestetty miesten 4-miehisjoukkueiden ja naisten parikilpailun SM-kilpailut. Kilpailujen järjestelyistä on tehty sopimus Karjalan Liiton ja Suomen Kyykkäliiton välillä. Kyykkäliiton kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu, mutta Raumalla on valmistauduttu em. kyykkätapahtumat järjestämään 18.6.2022. Kilpailut järjestetään Karjalan maratonin tavoin Lähdepellon Urheilukeskuksessa. Kilpailukutsu julkaistaan Suomen Kyykkäliiton verkkosivuilla sekä Karjalan Liiton sivuilla, jäsentiedotteissa ja Karjalan Kunnaiden numerossa 2/2022.

Golf

Kolmas Karjalaisten kesäjuhlien 2022 urheilumuoto on golf. Golf-kilpailun järjestään 18.6.2022 klo 10 alkaen Rauma Golf-seuran golf-radalla (Ala-Pomppustentie 20). Kilpailukutsu julkaistaan Karjalan Liiton verkkosivuilla, jäsentiedotteissa ja Karjalan Kunnaiden numerossa 2/2022.

 

 

Yhteystiedot

Raimo Hannukainen, raimo.hannukainen@sppnet.fi

Karjala ja karjalaisuus tutkimuskohteena