Hengelliset tilaisuudet

Hengelliset tapahtumat Raumalla

Karjalaisen kansan messun 19.6. klo 10 voi katsoa myös Rauman seurakunnan YouTubesta ja kuunnella RadioRamonasta sekä verkosta. Voi nimittäin olla mahdollista, että kaikki halukkaat eivät mahdu Pyhän Ristin kirkkoon sisälle. Kirkkoon mahtuu istumaan n. 650 henkilöä. Jos lauantain aikana infotaan sunnuntain ohjelmasta (esim. jäähallilla) niin tämän infon voisi kertoa sielläkin.

Linkit livelähetyksiin:
18.6. Muistojen iltakirkko klo 17.30 https://youtu.be/xxZii-C58Qo
18.6. Viipurin lauluveikkojen konsertti klo 19.30 https://youtu.be/GODUA6YR6dg
19.6. Karjalaisen kansan messu klo 10.00 https://youtu.be/XN2OTireD0U

Karjalaisilla kesäjuhlilla on sekä luterilaista että ortodoksista hengellistä toimintaa. Rauman seurakunta järjestää Muistojen iltakirkon lauantai-iltana klo 17.30 ja Karjalaisen kansan messun sunnuntaina klo 10 Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Ortodoksinen vigilia lauantai-iltana klo 18 ja liturgia sunnuntaiaamuna klo 10 ovat Pyhän Nikolaoksen rukoushuoneessa. Sunnuntain hengelliset tilaisuudet alkavat kunniakäynneillä Karjalaan jääneiden vainajien ja sankarivainajien muistomerkeillä.

Karjalaiset kesäjuhlat kokoaa karjalaisen perinteen ystäviä eri puolilta Suomea kesäkuussa Raumalle. Myös Rauman Pyhän Ristin kirkko täyttyy juhlavieraista.
–    Rauman seurakunnalla on kunnia olla mukana isännöimässä Karjalaisia kesäjuhlia 17.–19.6.2022. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Raumalle ja 510-vuotiaaseen Pyhän Ristin kirkkoon, kertoo Rauman seurakunnan kirkkoherra Valtteri Virta.
Rauman evankelis-luterilaisessa pääkirkossa, keskiaikaisessa Pyhän Ristin kirkossa, vietetään monta kesäjuhlan tilaisuutta.

Karjalaisten kesäjuhlien ohjelmassa lauantai-iltana 18.6. on tunnelmallinen muistojen iltakirkko klo 17.30. Muistojen iltakirkossa ovat mukana Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen ja kirkkoherra Valtteri Virta. Muistojen iltakirkon päätteeksi muistetaan Karjalan luovutettuja alueita muistokynttilöin.
Muistojen iltakirkon jälkeen Pyhän Ristin kirkko täyttyy sävelin, kun Viipurin Lauluveikkojen konsertti alkaa klo 19.30.

Sunnuntain 19.6. hengelliset tilaisuudet aloitetaan kunniakäynnillä Rauman vanhalla hautausmaalla. Aamuyhdeksältä alkavaan tilaisuuteen osallistuvat arkkipiispa Leo, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ja Rauman kaupungin sekä Karjalan Liiton johdon edustajat. Kunniakäynnin yhteydessä lasketaan seppeleet Karjalaan jääneiden vainajien ja sankarivainajien muistomerkeille. Kunniakäynnit toteutetaan myös Lapin kappeliseurakunnan ja Kodisjoen saarnahuonekunnan hautausmaiden muistomerkeille.

Sunnuntaina 19.6. vietetään Karjalaisen kansan messua Pyhän Ristin kirkossa klo 10 alkaen. Messussa toimii liturgina Rauman seurakunnan kirkkoherra Valtteri Virta ja saarnaa Mikkelin piispa Seppo Häkkinen. Musiikin johtaa Rauman seurakunnan johtava kanttori Leena Kivi ja mukana on Viipurin Lauluveikkojen laulajia.

Kirkon tilaisuuksista on luvassa myös livelähetyksiä.
–    Jos et pääse tällä kertaa mukaan Raumalle, Rauman seurakunnan YouTubesta voit seurata kesäjuhlien aikana suoria lähetyksiä Pyhän Ristin kirkosta, vinkkaa kirkkoherra Valtteri Virta.

Pyhän Ristin kirkko sijaitsee osoitteessa Luostarinkatu 1 aivan Vanhan Rauman reunalla kauppatorin lähettyvillä. Linja-autoasema on kirkon vieressä. Lähistöltä löytyy myös maksuton parkkialue (muista parkkikiekko!). Lähellä sijaitsevien markettien yhteydestä löytyy runsaasti pysäköintitilaa.

Rauman seurakunta järjestää hengellisiä tilaisuuksia Karjalaisilla kesäjuhlilla. Valtteri Virta ja Mari Leppänen.

Yhteystiedot

Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1 ja Pyhän Nikolaoksen rukoushuone, Länsikatu 10.

Pyhän Ristin kirkko on fransiskaanimunkkien rakennuttama keskiaikainen kivikirkko, joka täyttää tänä vuonna 510 vuotta. Pyhän Ristin kirkko on Rauman evankelis-luterilaisen seurakunnan pääkirkko.