Hengelliset tilaisuudet

Hengelliset tapahtumat ovat tärkeä osa kesäjuhlien ohjelmaa. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta pitää yllä Viipurin hiippakunnan perintöä. Myös sitä tullaan esittelemään kesäjuhlaviikonlopun aikana.

Hengelliset tilaisuudet

Perjantai 14.6.

Klo 16-18 Karjalainen kirkkokierros. Kierros alkaa Mikkelin tuomiokirkosta, jatkuu sieltä tuomiokapituliin ja edelleen Pitäjänkirkkoon. Jokaisessa kohteessa on selostus paikan liittymisestä karjalaisuuteen sekä esitellään joitakin Viipurin luterilaisen hiippakunnan ja Raudun seurakunnan esineitä. Kierros tapahtuu kävellen, etäisyydethän eivät ole pitkiä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kierroksen päätteeksi on iltahartaus Pitäjänkirkossa.

Karjalaiseen kirkkokierrokseen liittyy myös lauantaina 15.6. klo 16-18 pyhän ylienkeli Mikaelin kirkon ja seinämaalausten esittely. Esittelijänä toimii metropoliitta Arseni.

Lauantai 15.6.

Klo 16 Karjalainen kirkkokierros jatkuu, kun Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni esittelee ylienkeli Mikaelin kirkon maalauksineen.

Klo 17 Ehtoopalvelus ylienkeli Mikaelin kirkossa, Paavalinkatu 4. Palveluksen toimittaa metropoliitta Arseni kirkkoherra Bogdan Grosun avustamana.

Klo 18 Muistojen iltakirkko Mikkelin tuomiokirkossa. Tilaisuudessa puhuu piispa Mari Parkkinen, juontajana Ari Tähkäpää, musiikkia, kynttilöiden sytytys luovutetun alueen kunnille ja seurakunnille

Piispa Mari Parkkinen on mukana Muistojen iltakirkossa la 15.6. klo 18.00. Kuva: Kalervo Pöykkö.

Sunnuntai 16.6.

Klo 9 Seppeleenlasku Pitäjänkirkon sankarihautausmaan muistomerkille ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Tilaisuudesta ehtii hyvin sekä tuomiokirkkoon jumalanpalvelukseen.

Klo 9.30 Liturgia,  toimittaa metropoliitta Arseni papiston avustamana ylienkeli Mikaelin kirkossa HUOM.! Aika muuttunut

Liturgiassa käytetään vanhaa Käkisalmen ehtoolliskalustoa.

Klo 10 Kuulet sie, Jumala - Karjalaisen kansan messu Tuomiokirkossa

Karjalaisen kansan messu on sävelletty v. 2002-2004. Sen on sanoittanut ja säveltänyt TT, rovasti Tapani Nuutinen.
Messun sävelet ja sanat nousevat karjalaisesta maaperästä ja kalevalaisesta runonlauluperinteestä, mutta myös ”paimenpojan kirkon” kokemuksista ja itäsuomalaisesta sielunmaisemasta.
Messun liturgina toimii rovasti Osmo Luukkonen, saarnan pitää emerituspiispa Voitto Huotari. Musiikista vastaavat Kangasniemen kirkkokuoro ja messulaulajat Kangasniemeltä sekä Syvä huokaus -yhtye kanttori Natalia Ikosen johdolla. Solisteina ovat Eija Pynnönen ja Jouko Palvimo. Yhtyeessä soittavat Visa Wirén, harmonikka, Sami Tiihonen, kitara, Laura Hurmerinta, huilu, Natalia Ikonen, käsikellot, Raimo Tiihonen, bassokitara ja Ilkka Tiihonen, percussiot.

 

 

 

Kaikki kesäjuhlien ohjelmatiedot >>

 

 

Yhteystiedot

Mervi Piipponen mervi.piipponen@karjalanliitto.fi

Seppeleiden vieminen Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille kuuluu kesäjuhlaperinteiseen.