Konsertit


 

Viipurin Lauluveikkojen konsertti: Laulunlahja

la 15.6.2024 klo 20

Viipurin Lauluveikkojen Laulunlahja-konsertti esittelee karjalaista lauluperinnettä Suomen taiteen kultakaudelta oman aikamme musiikkiin. Karjalaissäveltäjät P. J. Hannikainen ja Heino Kaski saavat rinnalleen Ilkka Kuusiston Viipurin maisemiin kaihoavat teokset sekä nuoremman polven säveltäjien Olli Saaren ja Ilkka Aunun kansanrunoihin sävelletyt teokset. Konsertti huipentuu karjalaiseen tapaan yhteislaulun sävelillä. Viipurin Lauluveikkoja johtavat Ilkka Aunu & Aarni Hyökki.

Viipurin Lauluveikot on karjalaisuuden tulenkantaja. Viipurissa perustetun ja nykyisin Helsingissä toimivan mieskuoron laulussa soi Suomen tarina. Vuonna 1897 perustettu kuoro on osallistunut merkittävästi suomalaisen mieskuorokulttuurin kehittymiseen tilaamalla ja kantaesittämällä teoksia Suomen arvostetuimmilta säveltäjiltä. Viipurin Lauluveikot on ainoa kuoro, jolle Jean Sibelius on säveltänyt kunniamarssin.

Paikka: Mikkelin tuomiokirkko, Ristimäenkatu 2, Mikkeli

Pääsyliput: 20 €, tuntia ennen ovelta, juhlakansliasta Saimaa Stadiumilta ja Viipurin Lauluveikkojen verkkokaupasta: https://lauluveikot.tapahtumiin.fi/fi/

 

Yhteystiedot

www.viipurinlauluveikot.fi

Viipurin Lauluveikot - karjalaisuuden tulenkantaja.