Kesäjuhlakulkue

Karjalaisten kesäjuhlien juhlakulkue sykähdyttää

Yksi Karjalaisten kesäjuhlien huippuhetkistä on satojen lippujen ja upeiden kansallispukuisten marssijoiden muodostama kulkue. Kulkue järjestäytyy sunnuntaina 19.6. klo 11.15 alkaen Pyhän Ristin kirkon (Luostarinkatu 1) vierestä, Rauman väliaikaisen linja-autoaseman (Luostarinkatu 2) alueella. Väliaikainen linja-autoasema tunnetaan myös Harmaidenveljesten pysäköintialueena.

Kulkue lähtee liikkeelle piispa Seppo Häkkisen ja arkkipiispa Leon kulkueen siunaamisen jälkeen klo 12 kohti Äijänsuon jäähallia.

Kulkuereitti on Kirkkokatu – Isokirkkokatu – Kuninkaankatu – Nortamonkatu – Äijänsuon jäähalli ja sen pituus on noin 1,6 km pääosin tasaista katureittiä.

Kulkueen kärjessä soittaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Kulkueen järjestäytymisestä, marssijoiden järjestyksestä, pukeutumisesta ja kulkueen purkamisesta kerrotaan tarkemmin uutiskirjeissä ja www.karjalaisetkesajuhlat.fi -sivustolla.

Kulkuetta johtaa Huittisten Karjalaseuran varapuheenjohtaja Markku Evala. Näyttävää kulkuetta voi seurata katujen varsilla.

 

Vahvista piirin / seuran osallistuminen kulkueeseen

Jokainen pitäjä- ja sukuseura huolehtii itse, että omalla kyltillä on kantaja.

Huomioitavaa

Lippua tulee kantaa lipunkantovyössä, ei käsivaralla. Lippua kannetaan ryhdikkäästi ja oikeassa asennossa. Lipun kantaminen on fyysisesti varsin vaativa tehtävä ja tämä tulee siksi huomioida lipunkantajaa valittaessa.

Lipunkantajan ja airuen varustuksen on oltava siisti ja asianmukainen:
•    miehillä kansallispuku tai valkoinen paita ja mustat suorat housut.
•    naisilla kansallispuku tai feresi.
•    sateen sattuessa läpinäkyvä sadetakki.

Kulkue voidaan joutua katkaisemaan liikennesyistä. Järjestysmiehet kadunkulmissa ohjaavat liikennettä.

Tervetuloa marssimaan!

Juhlakulkueen lähtöryhmitys

Juhlakulkueen lähtöryhmitys (pdf)

Yhteystiedot

Kulkuereitti on Kirkkokatu – Isokirkkokatu – Kuninkaankatu – Nortamonkatu – Äijänsuon jäähalli